Meloun

23. února 2008 v 11:39 | K + E |  Příroda
Melouny v horkých letních dnech nejen osvěží, ale díky obsahu cenných látek jsou i velmi zdravé. Tato výborná tykvová zelenina, se kterou zacházíme jako s ovocem, získala svůj název z řečtiny znamená velké jablko. Jeho původ ale sahá až do jižní Afriky, odtud se přes Orient dostal až do Evropy. V dnešní době se melouny nejvíce pěstují v Řecku, Španělsku, Turecku, ale i v ostatních krajích kolem Středozemního moře.
MELOUNOVÉ OSVĚŽENÍ
Ingredience pro přípravu 2 porcí:
1/4 melounu | 1 nízkotučný jogurt | 1 lžička citrónové šťávy | 2 lžičky rybízového džemu

Příprava:

Vychlazený meloun nakrájíme na kostky, odkrojíme jen dva malé trojúhelníčky na ozdobu sklenice. Kostky melounu vložíme do mixéru spolu s džemem a umixujeme.

Do vzniklé tekutiny přidáme jogurt a citrón a znovu umixujeme. Nalijeme do sklenic, ozdobíme a ihned podáváme
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kakíšek kakíšek | Web | 23. února 2008 v 20:56 | Reagovat

ten recept vypadá dobře:o) to něgdy skusim:o)

2 Terushka:) Terushka:) | Web | 24. února 2008 v 17:53 | Reagovat

mńááááám:D

3 Terushka:) Terushka:) | Web | 24. února 2008 v 17:55 | Reagovat

určo zkusim:)) jinak super blog až na to že máte skoro stejnej název:(O:o). ale dobrý

4 Kája»majitelka blogu Kája»majitelka blogu | 24. února 2008 v 19:00 | Reagovat

ale ne úplně.....ha ha ha

jo a máme na to tentononc......©melounovnik

5 t.h.e.r.i.s.a t.h.e.r.i.s.a | Web | 25. února 2008 v 14:23 | Reagovat

to zkusim!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama