Sloni

23. února 2008 v 21:57 | Kája |  Zvířata
Sloníci...............
Slon je největší žijící suchozemský savec. Při narození váží okolo 100 kg. Samice slona je březí 20 až 22 měsíců, což je nejdelší doba březosti u suchozemského zvířete. Slon se dožívá 60 až 70 let. Největší slon vážil 12 000 kilogramů. Sloni jsou v současnosti přísně chráněný druh po celém světě.
Slon je charakteristický svým chobotem, což je kombinace nosu a horního rtu, který používá pro získání potravy. Chobot slouží zejména pro získání potravy, které je příliš vysoko a slon je schopen jím zvednout náklad o hmotnosti až 1 tuny. Sloni mají také kly. Tyto velké zuby jim vyčnívají z tlamy. Sloní kly jsou jedním z hlavních důvodů jejich lovu. Obchod s nimi je zakázán v mnoha státech.
Slon indický Trénink slonů k přepravě dřeva v Thajsku
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Terushka:) Terushka:) | Web | 24. února 2008 v 17:51 | Reagovat

krásnýý!!!:-))

2 Terushka:) Terushka:) | Web | 26. února 2008 v 19:31 | Reagovat

ty jo, to mi připomnělo ZOO. nedávno jsme byli v Liberci,ale tam takový hezký sloníky neměli (ale zase bílý tygry, lva a lachtany!! to bylo super,ty tygři a lev jak řval!!! byl asi tak 30cm ode mě-za sklem!:). ale abych neodbočovala. docela ráda bych se podívala do ZOO do dvora kr. Jednu ZOO jsem zažila, jak si sloni od lidí brali chobotem klacíky a tak.

Asi se divíte, jak to že dneska tak píšu komentáře. Mám totiž hroznou radost díky mému úspěchu!!:D:))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama